At work today I had to get John Barrowmans lunch, I couldn't find it. So he had to starve. Screw you John Barrowman! True story. Lol and comes in the form of butternut squash risotto.
WTF is butternut squash risotto Filed under Seasonal Favorites: Fall, Side Dish, Vegetarian, Wheat-free

Butternut Squash Risotto
Our next door neighbor Pat has a wonderfully productive garden where she grows much of her own food. We are the lucky beneficiaries of her overflow in times when, for example, she has harvested 15 large butternut squash and there are still 15 more on the vine. No matter how much Pat loves winter squash, even she knows that she can't eat all thirty of them by herself. Yikes! Here's a lovely risotto we made recently with about half of one butternut squash that Pat brought over. (The other half went into pumpkin bread.) The risotto is so simple, with arborio rice, squash, broth, onions, white wine, and Parmesan; it just takes a bit of attention (stirring) while the rice slowly absorbs the broth.
Print Options
Butternut Squash Risotto Recipe
Print Options
* Print (no photos)
* Print (with photos)
Ingredients
6-8 cups chicken broth (use vegetable broth for vegetarian option)
5 Tbsp unsalted butter, divided into 4 Tbsp and 1 Tbsp
1 small onion, finely chopped
2 cups butternut squash, peeled, and finely diced
2 cups arborio rice (can substitute medium grained white rice, but arborio is preferred)
1 cup dry white wine (such as Sauvignon Blanc)
1 cup freshly grated Parmesan cheese
2 Tbsp chopped chives or garlic chives
Salt
Method
1 Heat broth in medium sized saucepan and keep warm over low heat. Melt 4 Tbsp of butter in a large saucepan; add onion and butternut squash. Cook over medium heat until onion is translucent, about 5 minutes.
2 Add rice to onion and squash. Cook 1 to 2 minutes. Add wine. Cook, stirring constantly until wine has been absorbed by the rice or evaporated. Add a few ladles of broth, just enough to barely cover rice. Cook over medium heat until broth has been absorbed. Continue cooking and stirring rice, adding a little bit of broth at a time, cooking and stirring until it is absorbed, until the rice is tender, but still firm to the bite, about 15 to 20 minutes.
3 During the last minutes of cooking, add remaining tablespoon of butter, 1/3 cup Parmesan, and chives. At this point the rice should have a creamy consistency. Add salt to taste. Serve with remaining grated Parmesan.
Serves 4 to 6.
@темы:
actor: john barrowman,
they said it on twitter,
"rps meta",
"best job in the world"
А нельзя ли мне перевести первые две строчки?
Так что может и вкусно
вот здесь
Это было ризотто с той фигней, что на картинке
Спасибо. Фигня на картинке на вкус такая же тыква, как на цвет, это точно.
ДБ в это время видимо наоборот стоял и голодной слюной давился.
Мне его уже жалко. мало того. что теперь вместо любимого мяса и т.д всякой травой питается. Так и ту не дают
Видимо, это был единственный ланч на всё — где он там сейчас, в Глазго? — на всё Глазго значит.
такое идиоточко английское
Вот правда. Он раньше так гордо заявлял. что ни в чем себе не отказывает -а сейчас наверное на жесткой диете.
Просто почему вдруг так резко?
Вот повод нашелся
Нет, ты знаешь, если это диета, то она какая-то не диетичная. Арборио очень крохмалистый рис. Масло, опять же. Может Джон просто фанат тыквы?
А поотказывать себе иногда печени радость. Но это не тот вариант.
Тыкву вообще многие любят Она вроде как сладкая. Когда я думала, что это кабачок - мне все казалось еще намного печальнее
ДБ в это время видимо наоборот стоял и голодной слюной давился. Мне его уже жалко. мало того. что теперь вместо любимого мяса и т.д всякой травой питается. Так и ту не дают ну конечно, что остается когда такое тело рядом в спидос бегает.
ЛуШканочка Впрочем, если бы моё ризотто с тыквой потерялось, я была бы рада это плов такой?
Догадываюсь, но боюсь
Да нифига это не кабачок. Тыква как тыква.
Ризотто... ну типа плова, да. только его не варят, а тушат. Вначале в вине, а потом в бульоне. Так, чтобы он всё вино и весь бульон в себя забрал. А я просто не люблю тыкву. Я люблю когда там вместо этой тыквы мясо, ну или там креветки какие.
alra Вместе с девушкой Гарета, да! Там ещё четверничок был, но он мне не так понравился, как этот кусок про игру!
Ты ко мне или я к тебе? И лучше с мясом. Я знаю, об этом мы с тобой точно договоримся.
У нас проблема: они куда-то перенесли стойку с вином.
закрутить лампочку, приготовить плов?А что это ты фиги крутишь?
ЛуШканочка ава у в тему, что это ты там грызешь? кусочек тыквы поди?